AMMATTIOSASTON UUDET TUULET!

10.3.2016

 

1.1.2016 Jämsän seudun Tehy ry:ssä perustettiin uusi ammattiosasto, meidän ao:n jäseniä jaettiin yhdessä Mäntän seudun Tehyn ao 358:n kanssa uudelleen.

Pitkään Jämsässä toiminut niin sanottu sekaosasto koki uudistuksen ja siitä tuli kunnallisen puolen edunvalvonta-ammattiosasto ja alue laajeni. Tämä uuden ammattiosaston nimi on KOILLIS-HÄMEEN KUNTA-ALAN AMMATTIOSASTO TEHY 514 RY . Tämän muutoksen myötä myös aluetoimistomme vaihtui Tampereen aluetoimiston piiriin. Mäntän entinen ammattiosasto toimii nykyään samalla alueella mutta on yksityisillä puolella työskentelevien työntekijöiden ammattiosasto.

Muutokset ovat aina tervetulleita, vaikkakin ne joskus vähän kirpaisevat ja teettävät töitä myös toimijoiden joukossa. Tarkoitus on kuitenkin toimia jäsenten edun mukaisesti.

Yhteistyö yksityisen ammattiosaston kanssa tulee olemaan tiivistä.

Oli ilo olla helmikuussa Helsingissä ao puheenjohtajien ja luottamusmiesten neuvottelupäivillä Messukeskuksessa ja käydä reilun 400 tehyläisen läsnä ollessa noutamassa vanhalle osastolle kunniakirja ja palkinto pitkästä ja hyvästä työstä ao toiminnassa ja jäsenten edunvalvonnasta. Tästä huomion osoituksesta kuuluu kiitos meidän vielä vuonna 2015 olleelle  Jyväskylän aluetoimiston järjestöasiantuntijalle Marko Pitkäselle.

Tehyn Koillis-Hämeen kunta-alan ammattiosasto ry (514) toimii Jämsän,  Kuhmoisten, Mäntän sekä Juupajoen kaupunkien ja kuntien palveluksissa olevien työntekijöiden  tehyläisten edunvalvojana, kaikkiaan ammattiosastossa 514 on yli 100 jäsentä.

Ammattiosasto 514:n hallitus kokoontuu yhden–kahden kuukauden välein keskustelemaan ajankohtaisista asioista, sekä toimimaan tehyläisten jäseniensä asioiden hyväksi. Hallitukseen kuuluuvat puheenjohtajan lisäksi viisi varsinaista jäsentä ja viisi varajäsentä. Luottamusmiehet osallistuvat hallituksen kokouksiin ja tuovat ajankohtaisia asioita hallituksen päätettäväksi.

Hallitus ja puheenjohtaja valitaan aina kahden vuoden välein yleiskokouksessa. Ammattiosaston 514:n yleiskokoukset järjestetään keväällä ja syksyllä (kevät- ja syyskokous).

Tammikuussa 2016 pidettiin ylimääräinen yleiskokous jossa täydennettiin hallitusta joka toimii vielä tämän vuoden toimikauden loppuun. Samaisessa kokouksessa minut valittiin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi.  Hallitus järjestäytyy helmikuussa toimintalauantain alkajaisiksi ja näin saamme jälleen uutta tuulta toimintaamme. Toimintalauantain tarkoituksena on suunnitella ammattiosaston  tulevan vuoden toimintaa jäsenlähtöisesti niin, että mahdollisimman moni löytää tiensä virkistäytymään tehyläiseen porukkaan! Ideoita ja ajatuksia otetaan vastaan koko toimintavuoden ajan.

 

Valtakunnallisesti suomalaisten ja tehyläisten osalta vuonna 2016 on ennalta tiedossa olevia suuria asioita, joihin ja joissa Tehyn tulee olla isosti mukana: Sote-uudistuksen tuomat haasteet ja varhaiskasvatuksessa tulevat uudet lakimuutokset, sekä päästäänkö  yhteiskuntasopimuksessa neuvottelutulokseen ja mikä sen sisältö on.  

Ammattiosaston hallitus ja luottamusmiehet pyrkivät olemaan tilanteen tasalla kaikissa tiedossa olevissa muutoksissa ja pyrkivät tarvittaessa neuvomaan ja auttamaan jäseniä  ongelmatilanteissa. Elämme jatkuvaa muutosten aikaa, mutta kaikkea ei silti aina tarvitse perusteetta hyväksyä eikä sietää.  Hyvä, avoin keskustelu ja toisten kuunteleminen sekä tosiasioiden tunnustaminen auttavat meitä monessakin asiassa tehyläisinä yhdessä eteenpäin.

Hyvää kevään jatkoa ja vuotta 2016 kaikille !!

Tarja Nevalainen, ao 514:n uusi puheenjohtaja.